1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Διατροφής και Διαιτολογίας:
2. Οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν με τα παρακάτω αντικείμενα:
α) Εξέταση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων.
β) Κατάρτιση ετικέτας με πληροφορίες για τα περιεχόμενα, θρεπτικά συστατικά
και την κάλυψη των ημερησίων αναγκών από αυτά.
γ) Συμμετοχή στην κατάρτιση προδιαγραφών παρασκευής νέων προϊόντων.
δ) Κατάρτιση Γενικών και Ειδικών διαιτολογίων και επίβλεψη της εφαρμογής τους.
ε) Ανάληψη της υπευθυνότητας και επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων.
3. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα απασχόλησης στους παρακάτω φορείς
και στα αντίστοιχα αντικείμενα εργασίας:
α) Νοσοκομεία - Ιδιωτικές κλινικές:
κατάρτιση διαιτολογίου και επίβλεψη παρασκευής γευμάτων για τους ασθενείς,
σύμφωνα με τις θεραπευτικές τους ανάγκες καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
β) Κέντρα Υγείας: σχεδιασμός ειδικών διαιτολογίων, παροχή πληροφοριών για ειδικά
διαιτολόγια που καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
γ) Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και ελέγχου τροφίμων: έλεγχος της θρεπτικής
τους αξίας βάσει των αναλυτικών στοιχείων που παρέχονται από τους αρμόδιους
επιστήμονες.
δ) Ινστιτούτα αδυνατίσματος : καθορισμός διαιτολογίων και παρακολούθηση εφαρμογής
τους.
ε) Βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων : σχεδιασμός για την παραγωγή ειδικών
τροφίμων, παιδικές τροφές, για διαβητικούς κ.λ.π
στ) Ξενοδοχειακές μονάδες - Κρουαζιερόπλοια - Αλυσίδες εστιατορίων : υπεύθυνοι
προμηθειών και κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
ζ) Γηροκομεία : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου
διαιτολογίου.
η) Παιδικές κατασκηνώσεις και κατασκηνώσεις υπερηλίκων : κατάρτιση προγράμματος
προμηθειών, κατάρτιση μενού ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου παρακολούθηση
εφαρμογών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.
θ) Ορφανοτροφεία: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου
διαιτολογίου.
ι) Φοιτητικές Λέσχες και Μαθ. Εστίες : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση
διαιτολογίου.
ια) Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση
διαιτολογίου.
ιβ) Αθλητικές Ομάδες και Αθλητικά κέντρα.
ιγ) Οικοτροφεία.
ιδ) Μονάδες και υπηρεσίες ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας: κατάρτιση
προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
4. Ο βαθμός ευθύνης των πτυχιούχων του Τμήματος καλύπτει όλο το φάσμα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητάς τους.
5. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα λειτουργίας καταστήματος εμπορίας διαιτητικών τροφών.
6. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σύμφωνα πάντοτε με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν με την έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς τους.
7. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών με την απόκτηση του πτυχίου τους μπορούν άμεσα να εξασκήσουν το επάγγελμα στο πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.
Μαθηματικά
Φυσική
Βιολογία
Γενική Χημεία
Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Τροφίμων
Πληροφορική Ι
Ξένη Γλώσσα 1
Ψυχολογία και Διατροφή
Ιστορία και γεωγραφία της Διατροφής
Ανατομία του ανθρώπου
Φυσιολογία του ανθρώπου
Οργανική Χημεία
Αναλυτική Χημεία
Πληροφορική II
Εισαγωγή στην Οικονομία
Ξένη Γλώσσα II
Βιοστατιστική
Περιβαντολογία
Οικονομία της Υγείας
Βιοχημεία Ι
Διατροφή και μεταβολισμός Ι
Μικροβιολογία και Υγιεινή Τροφίμων
Ραδιενέργεια και Τρόφιμα
Προσθετικές ύλες στα τρόφιμα
Ξένη Γλώσσα III
Πληροφορική III
Χημεία και ανάλυση τροφίμων
Αγωγή Υγείας - Διατροφική Αγωγή
Βιοχημεία II
Διατροφή και μεταβολισμός II
Φυσιολογία της θρέψης
Αρχές παρασκευής τροφίμων
Διατροφή και κύκλος ζωής Ι
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές καταστάσεις Ι
Παθολογική Φυσιολογία Ι
ΞένηΓλώσσα IV
Ε ργοφυσιολογία
Τοξικολογία τροφίμων
Παθολογική Φυσιολογία II
Διατροφή και κύκλος ζωής Π
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές καταστάσεις II
Θρεπτική αξιολόγηση τροφίμων κατά την επεξεργασία
Ισοζύγιο ενέργειας και έλεγχος βάρους
Φαρμακολογία
Νομοθεσία Ποτών και τροφίμων
Ειδικά θέματα Διατροφής
Τεχνολογία ζωικών προϊόντων
Εργομετρία
Κλινική Διατροφή Ι
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για παθολογικές καταστάσεις Ι
Οικονομία και Πολιτική στον Τομέα Διατροφής
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων-Διαπροσωπικές Σχέσεις
Διατροφική αξιολόγηση
Παράδοση και διατροφικές συνήθειες στην Ελλάδα -Κρητική Δίαιτα
Διατροφικά καταναλωτικά πρότυπα ανά τον κόσμο - Ανάλυση και συγκριτική μελέτη
Βιολογικά Τρόφιμα
Γενικός ποιοτικός έλεγχος και εξασφάλιση ποιότητας τροφίμων
Κλινική Διατροφή II
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για παθολογικές καταστάσεις II
Διατροφική εκτίμηση
Αθλητισμός και Διατροφή
Επιδημιολογία της Διατροφής
Διατροφή και Δημόσια Υγεία
Μαζική Παραγωγή Τροφίμων
Τεχνολογία φυτικών προϊόντων
Πρακτική άσκηση
Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική